Makinalarınızın Sorunlarıyla İlgili Bazı İpuçları

Sizinde Sormak istediğiniz sorunuz varsa buradan bize yazarak cevabını burada görebilirsiniz..



Bernina 450 Nervür Yapma özelliği Varmı

Evet Var. Detaylı Bilgiyi Telefon Ile Irtibat Kurarak Alabilirsiniz Tel: 0536 352 02 10

Yeni Aldığımız Dikiş Makinasına Hemen Bir Bakım Yada Yağlama Yapmak Gerekiyor Mu.

Görünen Metal Kısımlara Yağlama Yapmanız Yeterlidir, Yeni Dış Aksamı Plastik Makinalarda Yalnızca çağanoz Kısmını Yağlama Yapmanız Yeterlidir.

Bernina 450 Piko Makinasında 3 Lü Hanelerdeki Desenler Nasıl Yapılır

2 Li Haneleri Yaptığınız Kare Tuşuna Yani Numaraların Sol Altındaki Kare Tuşuna 2-3 Saniye Kadar Basılı Tutmanız Gerekmektedir, Bunu Yapınca Ekranda Başına 1 Eklenen Boşluk Açılır Siz Geriye Kalan 2 Numarayı Yazarsınız

Dikis Dikerken Iplik Neden Igneden Surekli Cikar?

Iğneyi Ters Takmış Dolayısıyle Iğne Ipinide Ters Taraftan Takıyor Olabilirsiniz.

Merhaba Aurora 450 Için Masa Ihtiyacım Var Nereden Bulabilirim

Bernina Yetkili Satıcılarından Temin Edebilirsiniz Eğer Yoksa Bulunduğunuz Yerde Arayın (0536 352 02 10) Kargo Ile Gönderelim.

Bilgisayarlı Bernina Dikiş Makinalarında Sadece Nakış Süslememi Yapılır.

Bilgisayarlı Bernina Dikiş Makinalarında Sadece Nakış Yapan 340 Deco Modelidir, Diğer Bilgisayarlı Modeller Ile Hem Piko Hem Nakış Yapılabilir, Düz Dikiş Dikebilir, Ilik Açılabilir Ihtiyacınız Olan Tüm Dikiş çeşitlerini Yapabilirsiniz

Merhaba Ben Eski Model Bir Dikiş Mak Aldım Fakat Iplik Nasıl Takılır Bilmiyorum Alt Mezuranın ıpını Iğne Kendı Mı Alır Bılmıyorum

Hemen Her Dikiş Makinasının Iplik Takma şekli Birbirine Yakındır Bazılarında Ok Işaretleri Ile Takılış Yönleri Sırası Ile Gösterilir çok Eski Modellerde Olmayabilir Fakat Onlarında Takılma şekli Oldukça Basittir. Alt Masuranın Ipini Iğne Kendiliğinden Alır.

1301 Sınger Dikiş Makinasına Igne Nasıl Takılır

Singer 1301 Dikiş Makinalarının Iğnelerinin Bir Tarafları Düzdür, Iğnenin Düz Olan Tarafı Makinanın Arka Kısmına Bakacak şekilde Takılır

Bernette Dikiş Makinası Neresinden Yağlama Yapılır

Bernette Dikiş Makinası Için Kullanıcının Yağlama Yapması Gereken Yer, Yalnızca Makinanın çağanoz (mekik Yatak) Kısmıdır.

Fiyatlar Nerde Yazıyor

Her Türlü Fiyat Bilgisi Için Lütfen Telefon Ile Irtibat Kurunuz 0536 352 02 10

Makinem Alt Ipiği Gevşek Bırakıyor

Mekik Yaprak Vidasını Hafifçe Sıkmanız Gerekiyor, Eğer Vida Sıkılmıyorsa Makinanızın Mekiğini Değiştiriniz

Makinamın Motoru çok çabuk ısınıyor.kömürleri Bitiyor Olabilir Mi?

Olabilir, Yavaşlamada Oluyosa Kömürler Kesin Bitiyodur. Eğer Makinada Zorlanma Hafif Sıkışma Varsa Buda ısınmasına Neden Olabilir

Refrey 430 Da Nasıl Piko Yapılır?

Makinenin ön Tarafındaki Zikzak Ayar Kolunu üzerindeki Yuvarlak Ok Işeretli Parçayı Ters Istikamete çevirip Koluda Sol Konuma Alıp Arka Tarafdaki Kutunun üzerindeki Mandalları Istediğiniz Konuma Getirip Refrey 430 Da Piko Yapabilirsiniz

Ipliği Kendi Takan Makina Hangisi

Yeni çıkan En Basit Makinalarda Bile Iplik Takıcı Aparat Vardır

640 Garanti Süresi

Bernina 640 Garanti Süresi 2 Yıldır.

Bernina Hangi ülkenin Markası Acaba

Bernina Isviçre Markasıdır, Ayrıca Avrupada üretilen Tek Marka Berninadır.

MAKINENIN YAGLANMASI

Eski Model Makinalarda Makinanın üst Kısımlarında Minik Delikler Olur Bu Deliklerden Günde 3-5 Kez Yağlanması Iyi Olur, Eğer Makina Yeni Model Dış Aksamı Plastik Ise Bu Modeller Için Yalnızca çağanoz Yani Mekik Yuvası Günde 3-5 Kez Yağlanması Gerekir Diğer Aksamlar Yalnızca Teknik Servis Tarafından Bakım Zamanı Gelince Yağlanır.

Dikişe Yeni Başlayanlar Nasıl Bir Makine Almalı

Dikişe Yeni Başlayanlar Bernina Bernette Serisinin Kullanımı Kolay Ve Pratik Olan Bernette 45, Bernette 12 Modelini Tavsiye Ederiz Bu Modellerde Ilik Açma Zikzak Yapma Düz Dikiş Ve Birkaç Tane, Yeni Başlayanlar Için Yeterli Sayıda Piko özelliği Vardır Modelleri Web Sayfamızdan Inceleyebilirsiniz.

Makınamı Günde Kaç Saat çalıştırabilirim ?

Makinedan Daha Iyi Verim Alınabilmesi Için 45 Dakika çalıştırıp, 10 Dakika Dinlendirilmelidir

Motorda ısınma Olunca Ne Yapmam Gerek ?

Makinenızı Durdurun Ve Bir Süre Makinenızı Dinlendirin. Makinanızı Güneş ışığı, Soba, Radyatör, Klima Ve Benzeri ısı Kaynaklarına Yakın çalıştırmayınız.

Dikiş Makinasında Garanti Süresi Nedir ?

Garanti Süresi 2 Yıldır. Makine Dış Yüzeyinde Meydana Gelen Arıza, Ampul, Mekik, Masura, Iğne Nakliyeden Dolayı Meydana Gelen Arıza Ve Makinenin Sanayi Amaçlı Kullanılmasından Ayrıca Yanlış Kullanımdan Dolayı Meydana Gelen Arızalar Garanti Kapsamına Girmez. Bunların Dışında Ve üretim Hataları Kaynaklı Arızalar 2 Yıl Süreyle Garanti Kapsamındadır.

Makinamda Ne Tür Iplik Kullanabilirim ?

Makine Kullanırken Iplik Seçiminde öncelikle Iplik Havının Az Olduğu Iplikler Tercih Edilmelidir. İplik Makara Kenarlarında Pürüzler Olmamalıdır, Iplik Makaradan Rahat Gelmeli Ve Makara Kenarına Takılmamalıdır. İpliğin Yanı Sıra Kullanılacak Kumaşa Görede Uygun Iğne Kullanılmalıdır. Sim Gibi Metal Iplikleri Kullanırken 2045 Jarse Penye ( 9-11-14 Numaralı ) İğnesi Kullanılırsa Daha Verimli Dikişler Elde Edersiniz

Elektronik Dikiş Makinamı Yağlayabilirmiyim ?

Hayır. Elektronik Kontrollü Ve Bilgisayarlı Makinalarda Kullanıcı Tarafından Yapılabilecek Bir Yağlama Işlemi Yoktur. Yetkili Servislerimize Başvurunuz.

Makine üzerinde Gösterilen Desenlerin Bazıları Yeterince Düzgün çıkmıyor.

Desene Uygun Ayak Kullanımı, Doğru Iğne Kullanımı Ve Uygun Iplik Ayarları Yapılmış Olması Gerekmektedir.

İnce Kumaşlarda Büzme Yapıyor.

Kumaşın Altına Mutlaka Tela Kullanın

Overlokta Ince Kumaş Veya Tülbent Kenarı Yapabilirmiyim ?

Overlok Makınasında Ince Kumaş ( şifon, Organze ) Veya Tülbent Kenarı Yapılacağı Zaman Overlok Makinesının B Iğnesi ( Sol Iğne ) çıkartılır. 3 Iplik Makineye Takılır, Iplik Ayarları Yapılır. Sarı Renkteki Lüperden Gelen Ipliğin Gerginliği Arttırılır. Overlok Yapılır. Ayrıca Ince Kumaşları Overlok Yaparken Kumaşı ön Ve Arka Tarafta Biraz Gergin Ve Düz Tutmak Gerekmektedir. Overlok Makinesında 3 Iplik çalışırken Mutlaka Kullanılmayacak Iğneyi çıkartınız.

Çift Iğne Nasıl Kullanılır ?

Çift Iğne Iki Adet Iğnesi Olup Da Iğne Giriş Yerine Takılacağı Için Tek Girişi Olan Iğnedir. Çeşitli Süslemeler, Nervür Ve Spor Dikişler V.b Dikişlerde Kullanılır. Çift Iğne Takılır, Iki Adet Iplik Makineya Takılır. İplikler Iğne Ucunda Ayrılır. İki Iplikte Iğne Gözlerine Ayrı Ayrı Takılır. Düz Dikiş Dışında Piko Süslemesi Yapılacaksa Mutlaka Desenin En Genişliği Yarıya Indirilir. Otomatik çift Iğne Konumunu Destekleyen Makinelerde özel çift Iğne Tuşu Bulunmaktadır Ve Bu Tuşa Basılır.

Otomatik Iplik Takamıyorum.

Otomatik Iplik Takarken Iğneyi En üst Pozisyona Alınız.otomatik Iplik Takma Mekanizmasını Aşağı Doğru çekiniz. İğnenin Gözüne Mekanizmaya Ait Bir çengel Girer. İplik Bu çengele Geçirilir Ve Otomatik Iplik Takma Mekanizması Yavaş Bir şekilde Tekrar Yukarıya Alınır çengele Takılan Ipliği Elinizden Kontrollü Bir şekilde Bırakınız Iplik Iğneye Takılmş Olur.

Zigzag Makınasında Nasıl Nakış Yapabilirim?

Nakış Ayarları Için Makinada Zigzag Deseni Seçilir. Makine Dişlileri Düşürülür. Yapılacak Desen Genişliğine Göre Zigzag Eni Genişliği Ayarlanır. Kasnak Sallanmadan Desen Yönüne Doğru Zigzag Adımları Takip Edilir.

Piko Deseni Yaparken Bir Kısmı Sık Bir Kısmı Seyrek Oluyor.

Piko Desenini çalışırken Kumaşı ön Taraftan Tutmayınız. Arka Taraftan çekmeyiniz. Dikiş Adım Sıklığını Uygun Konumda Ayarlayıp Sadece Kumaşın Kaymaması Için Kumaşın Baskı Ayağı Altında Rahat Bir şekilde Piko Yapmasını Sağlayınız.

Sürfile Nasıl Yapılır?

Makinanızı Zigzag Dikişine Alınız. Zigzag En Genişliğini Ve Dikiş Adım Ayarını Ayarlayınız. Kumaşın Surfle Olacak Kenarını Baskı Ayağı Altına Yarım Yerleştiriniz Ve Surflenizi Yapınız.

Süsleme Desen Piko Nasıl Yapılır ?

Makinenizde Süsleme Desen Pikolardan Birini Seçiniz. Zigzag Eni Genişliğini Ayarlayınız. Dikiş Adım Ayarını Sıklaştırınız. Elektronik Makinalarda Desen Seçilir Ve Dikilir. Ayarlarında Istenilirse Değişiklik Yapılır.

Düz Dikiş Nasıl Yapılır ?

Makinenizi Düz Dikiş Konumuna Alınız. Dikiş Adım Sıklık Ayarını Ilk Başta 2.5 Te Tutunuz. İstenildiğinde Bu Rakam 3 Veya Daha Ileri Rakamlara Alınabilir.

Makinam Iplik Topluyor.

Makineye Iplik Takarken Ipliğin, Iplik Kılavuzları Ve Gerginlik Kampanalarından Geçmesine Dikkat Ediniz. Üst Makaradan Gelen Ipliğin Gerginliğini Kademe Kademe Arttırınız. Her Arttırdıkça Dikişinizi Kontrol Ediniz. İplik Geçiş Yerlerdeki Iplik Havlarını Temizleyiniz.

Makinam Dikiş Esnasında Masuradan Gelen Ipliği Almıyor.

İğnenizi Değiştiriniz, Iğnenizin Ucu Deforme Olmuş Olabilir Veya Iğneniz Eğri Olabilir. Ayrıca Kumaşa Uygun Iğne Kullanınız.

Kumaş Cinsine Göre Ne Tür Iğne Kullanmam Gerekiyor ?

Kullandığınız Kumaşın Cinsine Göre Kullanacağınız Iğneler Penye Ve Jarse Kumaş Dikerken, Kumaş Kalınlığına Göre 2045 – 9, 11, 14 Numaralı Jarse, Penye Iğnesini Kullanınız. Kot Ve Buna Benzer Ağır Kumaşların Dikiminde 2026 – 14,16 Numaralı Kot Iğnesini Kullanınız. İnce Kumaşların Dikiminde 2020 – 9, 11 Numaralı Normal Dikiş Iğnesini Kullanınız. Orta Ağırlıkta Kumaşların Dikiminde 2020 – 14, 16 Numaralı Normal Dikiş Iğnesini Kullanınız.
Divider
Divider
Divider